מתכון

סינייה כרובית ועגבניות מיובשות

פברואר 2019
1 דירוגים
סינייה כרובית ועגבניות מיובשות של אורנה ואלה. צילום: בועז לביא
סינייה כרובית ועגבניות מיובשות של אורנה ואלה. צילום: בועז לביא

אורנה ואלה חושפות את המתכון שלהן לסינייה כרוביות בריאה לא פחות מכמה שהיא טעימה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לכרובית

לעגבניות

לטחינה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים. מערבבים בקערה עם שאר המרכיבים, מעבירים לתבנית שטוחה עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות 15-20 דקות (הכרובית משחימה ומתרככת מעט, לא לגמרי).

לעגבניות מיובשות

2

פורסים עגבניות לרוחב לפרוסות בעובי של כ-¾ ס"מ. מניחים את העגבניות על נייר אפייה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מזליפים מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות או עד שהעגבניות משחימות מעט.

לטחינה

3

מערבבים את כל המצרכים עד יצירת טחינה דלילה.

4

מניחים בתבנית אפייה את העגבניות בשכבה אחת. מסדרים את הכרובית מעל בשכבה נוספת. יוצקים בכף את הטחינה על הכרובית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180-190 מעלות 10 דקות, או עד שהטחינה משחימה מעט בדפנות.

להגשה

5

מומלץ להגיש לצד מג'דרה.