מתכון

סיפריטו עוף טברייני

אפריל 2019
4 דירוגים
סיפריטו עוף טברייני של איילת יהושע- לוגסי. צילום וסטייליג: אסנת לסטר
סיפריטו עוף טברייני של איילת יהושע- לוגסי. צילום וסטייליג: אסנת לסטר

הסופריטו מכונה בטבריה "סיפריטו". מכינים אותה בכמה שלבים ועם הרבה סבלנות עד שקשה לעמוד בפיתוי של הריח הממכר

כל ירק מטוגן בנפרד ושלב ההרכבה דורש תשומת לב רבה. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים כוס מהשמן במחבת שטוחה ורחבה ומטגנים את תפוחי האדמה כ־15 דקות עד שהם מזהיבים. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.

2

מוסיפים למחבת עם השמן את הבצל ומטגנים כ־5 דקות עד שהוא מזהיב. מסירים מהאש.

3

מחממים 1/2 כוס שמן בסיר שטוח ורחב ומטגנים את נתחי העוף מכל הצדדים כ־15 דקות עד שהם מזהיבים. מוסיפים לסיר מים לכיסוי העוף, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעה עד שהעוף מוכן גם מבפנים והנוזלים שבסיר מסמיכים.

4

מסדרים מחצית מכמות תפוחי האדמה בתחתית סיר שטוח ורחב נוסף. מניחים מעל את העוף, הבצל עם השמן ושאר תפוחי האדמה ומתבלים במלח ובפלפל.

5

יוצקים לסיר את הנוזלים שבהם בושל העוף - הם צריכים להגיע עד למחצית מגובה המרכיבים.

6

מכסים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־40 דקות עד שכל המרכיבים שחומים והרוטב מסמיך.