מתכון

סירות דלעת ואנשובי

סירות דלעת ואנשובי. צילום: יסמין ואריה
סירות דלעת ואנשובי. צילום: יסמין ואריה

החיבור בין הדלעת לאנשובי הוא שידוך מפתיע לפתיחת הארוחה

בעשור האחרון הדלעת עשתה קאמבק בכל העולם. חסידי התזונה האלטרנטיבית החזירו לה את הסטייל, הרופאים מרפאים בעזרתה את בלוטת הערמונית ואפילו הילדים שבדרך כלל ראו בה כלי תחבורה (כרכרה) או מסכה מפחידה (הלאווין) זללו עוגיות דלעת ולגמו ממשקה הקוסמים – מיץ דלעת.

זאת הייתה אמנם זלילה רוחנית, במסגרת קריאת ספרי הארי פוטר, אבל זה הוסיף צ‘ארם לגברת הכתומה, הטעימה והעשירה מבחינה תזונתית.

וגם אצלנו היא כיכבה לא מעט, במיוחד בזכות התרפקות על מאכלי סבתא כמו קובה דלעת וסלט טרשי. אל תשאירו אותה רק למרק, השתמשו בה בכל הזדמנות, זה משתלם – הסינים מאמינים שהיא מקלה על הסובלים מדיכאון, במערב טוענים שהזרעים שלה מסייעים בריפוי מחלות וזיהומים בדרכי השתן, וברפואה האלטרנטיבית טוענים שהיא יעילה כנגד עצירות, מחלות קור ואפילו מרגיעה תסמיני אלרגיה. קבלו את הכתומה הגדולה, על כל מרכיביה, מהקליפה ועד הזרעים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2

מערבבים את השמן עם בלסמי, מלח, פלפל וסוכר. מורחים את התערובת על נייר אפיה המונח על תבנית ומעליה מניחים את פרוסות הדלעת. טובלים משני הצדדים. מניחים אנשובי על כל פלח ואופים כ-15 דקות.

3

מגישים חם או פושר.