מתכון

סירות תפוחי אדמה בגבינת צאן

פברואר 2019
2 דירוגים
סירות תפוחי אדמה בגבינת צאן של מיכל מור מלמד.  צילום: רמי זרנגר
סירות תפוחי אדמה בגבינת צאן של מיכל מור מלמד. צילום: רמי זרנגר

תפוחי אדמה מוגשים לצד גבינות המשק הנהדרות של מיכל מור מלמד מ"שירת רועים"

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מראש תנור אפייה ל200 מעלות. עוטפים את תפוחי האדמה בקליפתם ברדיד אלומיניום ואופים בתנור עד שהם מתרככים (כשעה-שעה וחצי).

2

מוציאים מהתנור, שולפים מרדידי האלומיניום וחוצים כל תפוח אדמה לשניים לאורכו. מרוקנים בעזרת כף כמות קטנה מהתוכן של כל חצי תפוד, כך שתיווצר גומה רדודה. מברישים במעט חמאה מומסת (אפשר להמיר בשמן זית משובח) ומתבלים.

3

מניחים מעל כל גומה פרוסת גבינת צאן, מקשטים בענף תימין או רוזמרין ומחזירים לתנור ל-5-10 דקות אפייה נוספות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.