מתכון

סלונה – דג עיראקי ברוטב חמוץ-מתוק

ינואר 2016
סלונה - דג עיראקי ברוטב חמוץ-מתוק
. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סלונה - דג עיראקי ברוטב חמוץ-מתוק . צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

העיראקים ידועים בחיבתם לרוטב חמוץ-מתוק-אדום, והוא מככב בהמון מתכונים של העדה כמו במנת הסלונה המפורסמת

כאן הרוטב האדום המפורסם משתלב בתבשיל שכבות גדוש פלפל אנגלי. המתכון הוא של דייזי יצחקי – המנטורית שלי למטבח העיראקי. היא משלבת בתמהיל גם חצילים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מברישים פרוסות חציל במעט שמן ומתבלים במלח.

3

אופים את החצילים עד הזהבה, מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.

4

מחממים מחצית מכמות השמן הנותרת במחבת גדולה על להבה נמוכה. מטגנים בצל 10-7 דקות עד שהוא שקוף. מסדרים בתחתית תבנית אפייה עגולה.

5

מחממים במחבת את יתרת השמן ומטגנים את נתחי הדג רק מצד העור עד הזהבה. מסדרים בשכבה אחידה בתבנית על פרוסות הבצל. מסדרים על הדגים פרוסות עגבנייה, חציל וצ’ילי.

6

מערבבים בקערה סוכר, מיץ לימון, רסק עגבניות ופלפל אנגלי ויוצקים לתבנית (במידת הצורך מוסיפים מעט מים). מכסים ברדיד אלומיניום.

מכינים מראש

7

אופים 20-15 דקות עד שהדג מבושל. קולים את החצילים ומטגנים את הבצלים מראש. לפני ההגשה מטגנים את הדג, מסדרים שכבות ואופים.

גיוון: על הכיריים – מרכיבים את השכבות בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה 20 דקות על להבה בינונית-נמוכה.