מתכון

סלטה קוֹצָ'ה

ספטמבר 2019
1 דירוגים
סלטה קוֹצָ'ה. צילום: shutterstock
סלטה קוֹצָ'ה. צילום: shutterstock

סלטה קוֹצָ'ה בלאדינו פירושו "סלט מבושל". הוא מזכיר מאוד את המטבוחה - מתקתק, פיקנטי ועם ארומה עדינה מעושנת

מומלץ להכין כמות גדולה, לחלק למנות ולהקפיא – הסלט יישמר עד חודש במקפיא.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות.

2

שמים את הפלפלים המתוקים והחריפים בשקית קוקי ומגלגלים את שולי השקית (לא קושרים, כדי שלא תהיה סגירה הרמטית).

3

אופים כשעה להשחמה. בזמן האפייה הופכים את השקית פעם אחת.

4

מצננים בתוך השקית. קולפים, מסלקים זרעים וקרומים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.

5

מחממים סיר יבש. מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים על להבה גבוהה כ־5 דקות עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים עגבניות ומטגנים עוד 10 דקות עד שמיצי העגבניות מסמיכים מעט.

6

מוסיפים מלח ושמן, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים־שלוש ללא מכסה על הלהבה הכי נמוכה. מדי פעם מערבבים ומועכים בעזרת כף עץ.

7

מצננים ושומרים עד שבוע במקרר או עד חודש במקפיא.