מתכון

סלט אורז, כרוב וטונה אדומה בליים וצ'ילי

פברואר 2019
1 דירוגים
סלט אורז, כרוב וטונה אדומה בליים וצ'ילי של גליה דור. צילום: רמי זרנגר
סלט אורז, כרוב וטונה אדומה בליים וצ'ילי של גליה דור. צילום: רמי זרנגר

להגשה מניחים שכבת אורז בקערת הגשה או על מגש, ומעליו מסדרים את תערובת הכרוב, הדג והרוטב

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את רוטב הדגים, רוטב הסויה, קליפת הליים ומיץ הליים עם קרם הקוקוס. מוסיפים את פרוסות הטונה לרוטב ומניחים את הקערה מכוסה לרבע שעה.

2

מחממים שמן בווק או במחבת כבדה. מקפיצים את הצ'ילי, השום ומחצית מכמות הבצלצלים עד להשחמה. מוסיפים את האורז ומקפיצים מהר ביחד. מסירים מהאש ומניחים בצד.

3

מרתיחים מים בסיר וחולטים את רצועות הכרוב למשך 2-3 דקות. מסננים היטב ומניחים בקערה. מוסיפים את הרוטב והטונה לכרוב ומערבבים היטב.

להגשה

4

מניחים שכבת אורז בקערת הגשה או על מגש, ומעליו מסדרים את תערובת הכרוב, הדג והרוטב. מפזרים מעל את הבוטנים, הבצלצלים שנותרו והנענע. מגישים מיד.