מתכון

סלט ארטישוקים עם שקדי עגל

ספטמבר 2019
1 דירוגים
סלט ארטישוקים עם שקדי עגל של עומר אבישר. צילום: דניאל לילה
סלט ארטישוקים עם שקדי עגל של עומר אבישר. צילום: דניאל לילה

הארטישוק משמש כחולייה מקשרת בין שקדי עגל שומניים לבין ירוקים פריכים, את הכל עוטף רוטב חמצמץ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

שום קונפי

לסלט

לרוטב ויניגרט רוקט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים שום קונפי

1

מניחים שיני שום בסיר, מכסים בשמן ומוסיפים גבעול תימין. מבשלים כ-20 דקות על הלהבה הנמוכה ביותר עד לריכוך. מצננים ושומרים עם השמן עד חודשיים בצנצנת מעוקרת במקרר.

חולטים את הירקות

2

שמים לבבות ארטישוק בסיר ומכסים במים. סוחטים פנימה 2 לימונים, מוסיפים גם את חצאי הלימונים הסחוטים ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 25 דקות על להבה בינונית עד לריכוך. מצננים בתוך נוזלי הבישול.

3

מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים מלח וחולטים אפונה ואפונת שלג כדקה. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים ושומרים בצד. שומרים את מי החליטה להמשך.

מכינים את הרוטב

4

חולטים עלי רוקט במי החליטה של האפונה כ- 20 שניות, מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומסננים.

5

מכניסים למעבד מזון את הרוקט החלוט, 5 שיני שום קונפי, 2 כפות משמן הקונפי ואת יתר חומרי הרוטב ומעבדים במהירות גבוהה עד לקבלת רוטב אחיד. נזהרים מטחינת יתר כדי שהרוטב לא ישחיר. מתקנים תיבול ומסננים לרוטב חלק. שומרים עד שבוע בכלי אטום במקרר.

מרכיבים את הסלט ומגישים

6

מלהיטים גריל פחמים או מחבת פסים.

7

חותכים שני לבבות ארטישוק לרבעים, מתבלים בשמן זית ומעט מלח וצולים 2 דקות עד שנוצרים סימני חריכה על הארטישוקים. מעבירים לקערה.

8

מתבלים שקדי עגל בשמן זית, מלח ופלפל שחור וצולים על להבה גבוהה כ- 3 דקות מכל צד עד להשחמה. מוסיפים לקערה עם רבעי הארטישוק הצלויים.

9

פורסים את הארטישוקים הנותרים לרצועות דקות ומוסיפים לירקות שבקערה. מוסיפים את 2 סוגי האפונה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח. מוסיפים רוקט ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים.

10

מסדרים את הסלט בצורה חופשית על צלחת הגשה ויוצקים בצד כמות נדיבה מהרוטב.