מתכון

סלט בשר קצוץ וירקות שורש

מרץ 2019
סלט בשר קצוץ וירקות שורש של שף צחי בוקששתר. צילום: יורם אשהיים
סלט בשר קצוץ וירקות שורש של שף צחי בוקששתר. צילום: יורם אשהיים

השף צחי בוקששתר יוצא מהקופסה ומטגן הפתע הלקרניבורים: בשר טחון טרי בתוך סלט מפתיע

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים סיר עם מים. מכינים קערת מי קרח לצינון. מנקים את הגזרים, הלפתות, ראש הסלרי והצנון וחותכים לגפרורים. מלבד הצנון, חולטים כל ירק חצי דקה במים ומעבירים למי הקרח. את הצנון החתוך מניחים ישר במי הקרח.

2

פורסים דק את הבצל הירוק. שומרים את החלק הלבן ואת החלק הירוק בנפרד.

3

במחבת או בווק מטגנים את הבשר ואת החלק הלבן של הבצל בשמן, עם הג'ינג'ר והשום. מוסיפים פרוסות צ'ילי אדום. מטגנים ומפוררים עד שהבשר נראה מוכן (או העוף לבן לגמרי). מוסיפים דבש ומיץ ליים או חומץ אורז ומסירים מהאש.

4

את הירקות מסננים היטב, ממש מנערים את המים. מערבבים בעדינות עם הבשר הקצוץ ושאר הבצל הירוק.

להגשה

5

קולים את אגוזי הקשיו ומפזרים מעל. אפשר לפזר עלי כוסברה, לפי הטעם.