מתכון

סלט וולדורף עם שייטל עגל ופירות יער

ינואר 2019
2 דירוגים
סלט וולדורף עם שייטל עגל ופירות יער של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט
סלט וולדורף עם שייטל עגל ופירות יער של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט

גרסה אלגנטית ומרשימה לסלט הקלאסי המוכר, עם תוספת של בשר, פטריות ופירות יער

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת על אש גבוהה מבלי להוסיף שמן. צורבים את השייטל "על יבש" משני הצדדים במשך כ-2 דקות. חותכים את השייטל לקוביות קטנות ושמים בקערה.

2

מוסיפים לקערה את החרדל, המיונז, האוכמניות (או הענבים), החסה וקוביות תפוח העץ. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

להגשה

3

מניחים בצלחת הגשה רינג בקוטר 15 ס"מ, בתוכו שמים רינג קטן יותר (4-5 ס"מ). מסדרים את הסלט בצורת סהרון, מסדרים את עלי הרוקט והאגוזים מעל.

4

את הפטריות פורסים דק במנדולינה ומסדרים מעל הסלט. מטפטפים כמה טיפות מיץ לימון ומגישים.