מתכון

סלט "חומוס" רומני

דצמבר 2018
2 דירוגים
סלט "חומוס" שעועית רומני של אורית מושקוביץ ממסעדת מיטש (משמאל). צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
סלט "חומוס" שעועית רומני של אורית מושקוביץ ממסעדת מיטש (משמאל). צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

ממרח השעועית הזה נמצא תמיד על השולחן בפתיחת הארוחה, הוא מבוסס רק על שעועית לבנה, הרבה שום ועיטורי בצל מטוגן

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את השעועית בסיר עם מים שעתיים־שלוש עד שהיא רכה. מסננים. אפשר להוסיף למים כפית סודה לשתייה כדי לקצר את זמן הבישול.

2

טוחנים את השעועית עם השום והמלח במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי.

3

Žמחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שחום.

4

מורחים את המשחה בצלחת כמו חומוס ומניחים במרכז תלולית בצל מטוגן ומעט משמן הטיגון.