מתכון

סלט חצילים בוכרי – בּוֹג'וֹן

סלט-מטבל מאוד פשוט להכנה, עם טעמים נקיים של חצילים קלויים ועוקצנות נעימה של שום

ספטמבר 2019
בּוֹג'וֹן - סלט חצילים בוכרי. צילום: shutterstock
בּוֹג'וֹן - סלט חצילים בוכרי. צילום: shutterstock

מכינים אותו בימי שישי ואוכלים יחד עם הגוז'גיז'ה (מאפה בוכרי מסורתי ממולא בשר ובצל) או ליד תבשילי אורז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר בעל ציפוי מונע הידבקות ומניחים בו את החצילים עם הצד החתוך כלפי מעלה. מכסים וקולים 20-15 דקות עד לריכוך. מצננים מעט.

2

מרוקנים את בשר החצילים לקערה בעזרת כפית. מתבלים בשום, לימון ומלח ומערבבים. שומרים במקרר עד 4 ימים.