מתכון

סלט מוצרלה ועגבניות עם פולנטה, פרשוטו וויניגרט

אוגוסט 2019
2 דירוגים
סלט מוצרלה ועגבניות עם פולנטה מטוגנת, פרשוטו פריך וויניגרט בזיליקום של שף רז רהב. צילום: בן יוסטר
סלט מוצרלה ועגבניות עם פולנטה מטוגנת, פרשוטו פריך וויניגרט בזיליקום של שף רז רהב. צילום: בן יוסטר

השף רז רהב ממסעדת OCD משלב בין מרכיבים פשוטים לתוספות מתוחכמות ליצירת מנות חלביות שמוציאות מהשגרה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפולנטה הפריכה

לוויניגרט בזיליקום

לפרשוטו פריך

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

הפולנטה הפריכה

1

מחממים את הנוזלים בסיר עד רתיחה קלה ומתבלים. מוסיפים לסיר את קמח התירס בהדרגה ותוך כדי ערבוב במטרפה. ממשיכים לערבב עד קבלת מרקם יציב וסמיך. מוסיפים את הפרמזן ומתקנים תיבול.

2

מעבירים את הפולנטה לכלי שטוח ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים את המוצרלה המעושנת, מערבבים ומכדררים מהתערובת כדורים בידיים לחות. שומרים את הכדורים במקפיא.

ויניגרט הבזיליקום

3

טוחנים את כל המרכיבים מלבד השמן במעבד מזון, עד קבלת מחית חלקה.

4

ממשיכים בטחינה ומוסיפים את השמן בזילוף אטי. מתקנים תיבול ושומרים במקרר עד השימוש.

הפרשוטו הפריך

5

מסדרים את פרוסות הפרושוטו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים עליה עוד תבנית. אופים את הפרשוטו במשך 8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים. שומרים את הפרשוטו בקופסה אטומה בין ניירות סופגים.

הרכבת המנה

6

מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את כדורי הפולנטה במשך 3 דקות, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

7

מערבבים את העגבניות עם וינגרט הבזיליקום והמלח האטלנטי ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים.

8

מניחים את הסלט בצלחת, מניחים עליו כמה כדורי פולנטה מטוגנים ומקשטים בפרשוטו הפריך ובעלי הבזיליקום.