מתכון

סלט סינטה, תפוחי עץ וסלרי

ספטמבר 2019
1 דירוגים
סלט סינטה, תפוחי עץ וסלרי של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה
סלט סינטה, תפוחי עץ וסלרי של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה

מכינים רוסט מהיר של סינטה, קורעים את הבשר לפיסות ומערבבים עם סלט רענן ושופע פירות

הסלט הזה נולד כפתרון לשאריות של רוסטביף והשתכלל עם השנים. השלד הבסיסי כולל סינטה, תפוחים, סלרי ושומר. עם יתר הרכיבים אפשר לשחק ולהחליף לפי מה שזמין ועונתי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 220 מעלות ומלהיטים מחבת כבדה שמתאימה גם לתנור.

מכינים את הרוסט

2

משמנים סינטה בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים במחבת עם השומן כלפי מטה. צורבים כ- 2 דקות עד שרוב השומן נמס ופני הנתח שפונים למחבת משחימים. הופכים וצורבים כל אחד משלושת הצדדים הנותרים במשך דקה עד שהם נאטמים ומשחימים (סה"כ 5 דקות).

3

מעבירים את הסינטה לתנור עם הנוזלים שנקוו במחבת וצולים 4-3 דקות נוספות. נותנים לנתח לנוח 10 דקות. אפשר לשמור את הרוסט עד יומיים במקרר.

מרכיבים את הסלט

4

משרים תפוחים משני הסוגים ושומר במיץ לימון למשך 10 דקות.

5

חולטים גבעולי סלרי במשך כדקה בשפע מים רותחים ומעבירים למי קרח. מסננים וחותכים את הגבעולים לפרוסות אלכסוניות בעובי כ- 1/2 ס"מ.

6

מערבבים את חומרי הרוטב.

7

מוסיפים לתפוחים בלימון את הסלרי ואת יתר החומרים למעט הסינטה. יוצקים מעל את חומרי הרוטב ומערבבים בעדינות.

8

פורסים את הסינטה לפרוסות רוחב בעובי כ- 1/2 ס"מ כנגד כיוון הסיבים וקורעים את הפרוסות בעזרת הידיים מעל הסלט. מערבבים ומגישים.