מתכון

סלט סלנובה עם קרפצ'ו סלק, תאנים וקשיו

מאי 2019
2 דירוגים
סלט סלנובה עם קרפצ'ו סלק, תאנים וקשיו בוויניגרט יין מבעבע של שף אבי תורג'מן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
סלט סלנובה עם קרפצ'ו סלק, תאנים וקשיו בוויניגרט יין מבעבע של שף אבי תורג'מן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

סלט עשיר במיוחד בתיבול וויניגרט יין מבעבע

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לקרפצ'ו סלק

לוויניגרט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

קרפצ'ו סלק

1

קולפים את הסלק ולאחר מכן פורסים אותו דק באמצעות מנדולינה או בסכין חדה.

2

מרתיחים בסיר את החומץ עם התבלינים ושופכים על הסלק. מצננים מעט ומכניסים למקרר.

3

מצננים מעט ומכניסים למקרר.

ויניגרט

4

מניחים בקערה את כל החומרים חוץ מהשמנים, ומערבבים.

5

מוסיפים את השמנים בבת אחת ומערבבים.

סלט

6

מפרידים בעדינות את עלי הסלנובה מהגבעולים.

7

מתבלים את העלים במעט רוטב ויניגרט (לא להפריז בתיבול).

הרכבת המנה

8

מניחים את העלים המתובלים בקערת הגשה נאה.

9

מניחים בין העלים את פרוסות הסלק, תאנים בלאדי, אווז מעושן פריך וקשיו מסוכר.