מתכון

סלט סלקים וגזרים צבעוניים בשמנת, עם קרוטונים

פברואר 2019
3 דירוגים
סלט סלקים וגזרים צבעוניים בשמנת, עם קרוטוני חלה ועשבים של שף חנוך שכטר. צילום: אליענה גולומב. סטיילינג: תמר מרקוביץ
סלט סלקים וגזרים צבעוניים בשמנת, עם קרוטוני חלה ועשבים של שף חנוך שכטר. צילום: אליענה גולומב. סטיילינג: תמר מרקוביץ

שף חנוך שכטר מגיש ארוחה מרעננת עם סלט סלק וגזר צבעוני

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את הסלקים והגזרים בקליפתם כ-30 דקות. מסירים מהאש ומניחים לקירור.

2

חותכים את פרוסות החלה (ללא החלק הקשה) לקוביות, משמנים אותן במעט שמן זית, ממליחים ומחממים בתנור בחום של 200 מעלות כ-7 דקות, עד שהקוביות משחימות, ומצננים.

3

מעבירים את השמנת לקערה ומערבבים עד מרקם חלק.

4

מקלפים את הסלקים והגזרים וחותכים לחתיכות בינוניות.

5

שוטפים את העלים היטב. מניחים בקערה את עלי הרוקט, עליהם את הסלקים, הגזרים, הקרוטונים וכמה כפות של שמנת. מפזרים את עלי הנענע, עלי השמיר ואגוזי המלך ומתבלים בשמן זית, במלח גס ובפלפל שחור.