מתכון

סלט עדשים, חיטה ופטה

פברואר 2019
1 דירוגים
סלט עדשים, חיטה ופטה של שף אליאב גולדנברג. צילום: שרית גופן
סלט עדשים, חיטה ופטה של שף אליאב גולדנברג. צילום: שרית גופן

סלט צבעוני שתמיד כיף לאכול, המכיל עדשים ירוקות, חיטה וגבינת פטה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שוטפים את העדשים במסננת תחת מים זורמים ומעבירים לסיר. מוסיפים הרבה מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים רכות. מסננים, מעבירים לקערה ומצננים.

2

שוטפים את החיטה במסננת תחת מים זורמים ומעבירים לסיר נפרד. מוסיפים הרבה מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהחיטה מתרככת. מסננים ממים עודפים, מעבירים לקערה ומצננים.

להרכבת הסלט

3

מוסיפים לקערה עם העדשים והחיטה את הפטרוזיליה, השמיר, הבצל, השמן והחומץ. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מפוררים פנימה את הגבינה, מערבבים בעדינות ומגישים.