משהו בין סלט לתבשיל, שאפשר להכין ערב קודם ולקחת לעבודה למחרת
רגע לפני שאוכלים אפשר לזלף מעל טחינה או לפורר גבינה או גם וגם.
גיוון: מחליפים את הדלעת בברוקולי או בכרובית.
הכנה מראש: את העדשים והדלורית אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. את הרכבת הסלט, התיבול הסופי והוספת הגבינה מבצעים בסמוך להגשה.
מה צריך?
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מתבלים את חצאי הדלורית במעט שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ותימין. עוטפים אותם ברדיד אלומיניום, שמחוררים תחילה בכמה מקומות כדי לאפשר יציאת אדים.
3
אופים כ- 45 דקות עד שהדלורית מתרככת. מצננים וחותכים לקוביות (משאירים את הקליפה).
4
בינתיים שמים עדשים בסיר עם מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות עד שהעדשים מתרככות ומסננים.
5
מערבבים בקערה את כל החומרים, מתבלים ומגישים עם גבינה וזילוף של טחינה גולמית משובחת.
עוד בנושא