מתכון

סלט עדשים שחורות, דלורית, כוסברה וגבינה מלוחה

דצמבר 2019
2 דירוגים
סלט עדשים שחורות, דלורית, כוסברה וגבינה מלוחה של שיר הלפרן. צילום: שרית גופן
סלט עדשים שחורות, דלורית, כוסברה וגבינה מלוחה של שיר הלפרן. צילום: שרית גופן

משהו בין סלט לתבשיל, שאפשר להכין ערב קודם ולקחת לעבודה למחרת

רגע לפני שאוכלים אפשר לזלף מעל טחינה או לפורר גבינה או גם וגם.

גיוון: מחליפים את הדלעת בברוקולי או בכרובית.
הכנה מראש: את העדשים והדלורית אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. את הרכבת הסלט, התיבול הסופי והוספת הגבינה מבצעים בסמוך להגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מתבלים את חצאי הדלורית במעט שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ותימין. עוטפים אותם ברדיד אלומיניום, שמחוררים תחילה בכמה מקומות כדי לאפשר יציאת אדים.

3

אופים כ- 45 דקות עד שהדלורית מתרככת. מצננים וחותכים לקוביות (משאירים את הקליפה).

4

בינתיים שמים עדשים בסיר עם מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות עד שהעדשים מתרככות ומסננים.

5

מערבבים בקערה את כל החומרים, מתבלים ומגישים עם גבינה וזילוף של טחינה גולמית משובחת.