מתכון

סלט עדשים שחורות ופירורי פטה כבשים

דצמבר 2018
1 דירוגים
סלט עדשים שחורות ופירורי פטה כבשים של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן
סלט עדשים שחורות ופירורי פטה כבשים של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן

שף אבי כהן משלב את פירורי הפטה עם העדשים במנה טעימה ומתוחכמת, אך קלה להכנה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את העדשים במים עד לריכוך מלא, אך שיישארו עדיין מעט נגיסות. לאחר הבישול מסננים את העדשים, שוטפים במים קרים ומניחים מעל הסיר לסינון מלא.

2

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ומשפרים טעם אם צריך.

3

הצעת הגשה: ניתן להגיש את הסלט בצלחת הגשה עמוקה שבמרכזה יוצרים גומה (כמו בחומוס) של שמנת חמוצה מתובלת במעט שום קצוץ, ועליה מניחים "ערימה" של הסלט. מעל הכל מזלפים מעט שמן זית וסומק.