מתכון

סלט פסטה וסלמון עם צנוניות ברוטב סויה-ווסאבי

1 דירוגים
סלט פסטה וסלמון עם צנוניות ברוטב סויה-ווסאבי. צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר
סלט פסטה וסלמון עם צנוניות ברוטב סויה-ווסאבי. צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר

סלט שהוא ארוחה שלמה - בריאה וטעימה במיוחד. מאדים את הסלמון כדי לשמור על עסיסיות הדג

עוד שני סלטי ארוחה:

סלט חומוס, קינואה ובצל ירוק: מערבבים בקערה ½1 כוסות גרגרי חומוס מבושלים עם 3 כוסות קינואה מבושלת. מוסיפים צרור בצל ירוק קצוץ ורוטב שמכינים מ-1/4 כוס טחינה, 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי, שן שום כתושה, קורט כמון, מלח ופלפל שחור גרוס. מדללים במעט מים במידת הצורך.
סלט פתיתים, פלפלים וטונה: מערבבים בקערה 3 כוסות פתיתים מבושלים עם טונה משומרת ומסוננת (לפי הטעם) ו-3 פלפלים קלויים, קלופים וקרועים לרצועות. מוסיפים צרור עלי רוקט ומתבלים ב-1/4 כוס שמן זית, 3 כפות חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים סלמון בתוך נייר אפייה, מתבלים בסויה וסוגרים לחבילה. מאדים 10 דקות בכלי אידוי או במיקרוגל. לחילופין אפשר לבשל 8 דקות במעט מים או לאפות 8 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות. הרעיון הוא לקבל נתח עשוי אבל עדיין עסיסי. מצננים ומפוררים גס.

2

בינתיים חולטים אפונה במי מלח רותחים 3 דקות. מסננים ושומרים את המים.

3

מחזירים את המים לרתיחה ומבשלים בהם פסטה לדרגת אל-דנטה. מסננים ומצננים.

4

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.

5

מערבבים את הפסטה עם הסלמון, האפונה ויתר המרכיבים, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. מגישים מייד או שומרים במקרר עד ההגשה.