מתכון

סלט פריקה על קרם חציל לבן

מאי 2016
1 דירוגים
סלט פריקה על קרם חציל לבן. צילום: דניאל לילה
סלט פריקה על קרם חציל לבן. צילום: דניאל לילה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם חציל לבן:

לפריקה:

להגשה:

לקרם חציל לבן:

לפריקה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים קרם חציל:

1

שורפים חצילים על להבה או גריל כ-5 דקות מכל צד עד שהם מתרככים והקליפה נעשית מפוחמת. מכניסים לשקית אטומה להקלה על הקילוף ומצננים.

2

‏קולפים ומעבירים את בשר החצילים למעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים בפולסים ארוכים עד שמתקבל קרם אחיד במרקם של טחינה גולמית. במידת הצורך מוסיפים כף-שתיים מים. שומרים במקרר בכלי סגור עד הרכבת הסלט.

מכינים את הפריקה:

3

‏ מרתיחים שפע מים בסיר, מוסיפים פריקה ומבשלים 14 דקות על להבה גבוהה ללא כיסוי. מסננים ומעבירים לקערה.

4

‏מחממים מחבת עם שמן ומאדים בצלים 5 דקות עד לשקיפות. מוסיפים שום ומאדים עוד 3-2 דקות עד שהבצלים מזהיבים.

5

‏מוסיפים לפריקה את הבצל והשום המטוגנים, לימון כבוש ותבלינים ומערבבים היטב.

מרכיבים את הסלט:

6

‏ מניחים כמות נדיבה מקרם החציל בכלי הגשה מרכזי. עורמים מעל את הפריקה ומפזרים פטרוזיליה, שקדים ופיסטוקים. מזלפים טחינה גולמית ושמן זית בעזרת כף, מסדרים עלי ארוגולה ומתבלים במלח ובאבקת לימון פרסי. מגישים חמים או בטמפ' החדר.