מתכון

סלט קיסר דגים

אפריל 2019
2 דירוגים
סלט קיסר דגים של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
סלט קיסר דגים של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

הרעיון הוא שהסועד ירכיב לעצמו ביס שיש בו גם עלי חסה מתובלים, גם דג צרוב וגם רוטב עז טעם

הסלנובה שאנחנו קונים למסעדה היישר מהמגדלים היא לא הידרופונית כמו רוב הסלנובות, אלא מהאדמה, והיא כמו תכשיט, ולכן רצינו להשאיר אותה בשלמותה, מלווה בחומרי גלם מקומיים מעולים.

מתכון לפלפל צ'ילי מותסס

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מבשלים את הביצים במי מלח רותחים דקה וחצי בלבד. מעבירים מיד למי קרח. מסננים ומצננים. שוברים את הביצים ומעבירים למעבד מזון או בלנדר (מגרדים עם כפית גם את החלקים שנדבקו לקליפת הביצה), מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת אחידה.

מכינים את הדג

2

מושחים את הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מלהיטים מחבת ברזל וצורבים את הדג כ־40 שניות מכל צד. מעבירים לקרש חיתוך ופרוסים דק כשהדג עדיין נא מבפנים.

3

מסדרים את החסה בצלחת הגשה, מזלפים על כל עלה חסה כף מהרוטב, מסדרים ליד את פרוסות הדג ויוצקים עוד מעט מהרוטב לצדו.