מתכון

סלט קישואים ופאקוסים

ינואר 2016
סלט קישואים ופאקוסים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט קישואים ופאקוסים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הנה סלט של פאקוסים, קישואים וזוקיני טריים, שעוברים כבישה קלה במיץ ליים ושמן זית ומוגשים עם כדורים של גבינת עיזים

תומר ניב, השף של "המטבח של רמה", מחזיר את ארוחת החג לשורשים החקלאיים שלה ומוסיף פרשנות עדכנית

אחד מסימני ראש השנה הוא הדלעת או ירקות אחרים ממשפחת הדלועים. הנה סלט של פאקוסים, קישואים וזוקיני טריים, שעוברים כבישה קלה במיץ ליים ושמן זית ומוגשים עם כדורים של גבינת עיזים. אני אגב ממליץ על גבינת עיזים גלילית של יעקבס. מכיוון שעונת הפאקוס אוטוטו נגמרת אפשר להחליף את הפאקוסים במלפפונים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את המרכיבים:

1

מעצבים את הגבינה לכדורים בקוטר 2-1 ס”מ ושומרים במקרר עד ההגשה.

2

מערבבים שמן זית ומיץ ליים בקערה גדולה.

3

פורסים את הירקות בעזרת מנדולינה לפרוסות דקיקות ומוסיפים אותם לתערובת השמן והליים. מערבבים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפני ההגשה.

להגשה:

4

מתבלים את הירקות במלח, פלפל, אגוז מוסקט וסומאק. מערבבים בעדינות ומניחים כדורי גבינה.

גיוון: אם לא משיגים פאקוסים אפשר להשתמש במלפפונים