מתכון

סלט רובושון

דצמבר 2015
סלט רובושון. צילום: דניה ויינר
סלט רובושון. צילום: דניה ויינר

הסלט מורכב מחצי לב חסה ערבית (מעין “סירת חסה”) ועליה ירקות ורוטב משגע

דרך נפלאה ושונה להגיש סלט ירוק, שאת ההשראה לה שאבתי מהשף המהולל ז’ואל רובושון. הסלט מורכב מחצי לב חסה ערבית (מעין “סירת חסה”) ועליה ירקות ורוטב משגע. כאן בגרסה שלי.

הדרך להכנת סלט ירוק מנצח
בוחרים בעלים טריים בלבד, שוטפים ומייבשים היטב, עדיף במייבש חסה. מערבבים היטב את הרוטב ויוצקים על העלים ממש ברגע האחרון לפני ההגשה, בכמות שתעטוף את כל העלים בשכבה דקיקה ועדינה, מבלי שתישאר “שלולית” בתחתית קערת הסלט. מומלץ להתחיל עם שליש מכמות הרוטב שבמתכון, לערבב, ולהוסיף רק אם חסר.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.

2

מניחים על כל צלחת חצי לב חסה כשהחתך כלפי מעלה, מסדרים מעל עגבניות, אספרגוס, ביצים וזיתים.

3

יוצקים שתי כפות רוטב על כל מנה ומגישים.

אפשר להשתמש גם בביצי שליו כבושות בצנצנת