מתכון

סלט שוק אווז קונפי מפורקת עם תפו"א, סלרי וצנוניות

אוגוסט 2019
סלט שוק אווז קונפי מפורקת עם תפוחי אדמה, סלרי וצנוניות של שף ערן ביק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
סלט שוק אווז קונפי מפורקת עם תפוחי אדמה, סלרי וצנוניות של שף ערן ביק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

ערן ביק הופך את שוק האווז קונפי לסלט צבעוני וטעים שהוא ארוחה שלמה

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים תפוחי אדמה בסיר עם מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה במשך 20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים מהלהבה ומשהים במשך כמה דקות.

2

בינתיים מחממים שוק אווז קונפי בחום נמוך בתנור (100 מעלות) או בסיר קטן עם חלק מהשומן במשך כמה דקות עד שהיא חמה קלות ואפשר לפרק אותה מהעצם.

3

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל ביס.

4

מערבבים בקערה תפוחי אדמה, שוק מפורקת, סלרי וטרגון.

5

מערבבים בכלי קטן שמן זית, חומץ, מלח ופלפל, יוצקים לקערה, מערבבים ומתקנים תיבול. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומסדרים עליו את הצנוניות הפרוסות.