מתכון

סלט תאנים וברולה סנט מור

ספטמבר 2019
1 דירוגים
סלט תאנים וברולה סנט מור של אמיר כלפון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
סלט תאנים וברולה סנט מור של אמיר כלפון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

הסוד של המנה הזו הוא הרוטב: ויניגרט מתקתק עם סילאן, ג'ינג'ר, לימון ו... עראק, שמעניק רמז אניסי מסקרן

הטעם האניסי גם משתלב נפלא עם התאנים הטריות ועם גבינת העיזים המקורמלת. עדיף להשתמש בגליל עבה של סנט מור, שקל להעמיד אותו בתבנית. אם משתמשים בגליל צר, עדיף לחצות אותו לשניים ולחלק את הסוכר החום בין שני החצאים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור למצב גריל בטמפ' מקסימלית ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מפזרים סוכר חום על אחד הצדדים החתוכים של גליל הסנט מור ומניחים אותו בתבנית כשהוא ניצב במקביל לה.

3

מקרמלים תחת הגריל דקה-שתיים עד שהסוכר נמס והשכבה העליונה משחימה קלות (אפשר גם עם ברנר).

4

מערבבים את חומרי הרוטב. אפשר להכין אותו מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים.

להגשה

5

מערבבים את חומרי הסלט בקערה ויוצקים עליהם את הרוטב. מניחים על הכל את גליל הגבינה הצלוי.