מתכון

סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים

ספטמבר 2019
סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

סלט שמנצל את סוף עונת התאנים העסיסיות ומשלב אותן עם גבינה עזת טעם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסדרים מחצית מכמות התאנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים את החומץ הבלסמי ושמן הזית, מתבלים במלח אטלנטי, מניחים את ענפי התימין ואופים במשך 6 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

2

קולים את כל הפיצוחים וטוחנים אותם במעבד מזון עד קבלת אבקה.

3

חוצים את התאנים הנותרות ואת התאנים הצלויות, מניחים אותן בצלחת הגשה, מפזרים מעל את הגבינה ומוזגים מעל מעט מנוזלי האפייה. מפזרים את אבקת הפיצוחים ומקשטים בעלי המיקרו.