מתכון

סלט תירס וירקות מהערוגה

יוני 2019
3 דירוגים
סלט תירס וירקות מהערוגה. צילום: shutterstock
סלט תירס וירקות מהערוגה. צילום: shutterstock

סלט שמכינים על אש גלויה או בצלייה זריזה בתנור

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתיבול

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מדליקים אש בגריל או מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

חולטים את קלחי התירס (בקליפתם) במים רותחים במשך 8־10 דקות, מסננים ומייבשים.

3

חולטים את הבמיה בשלמותה 3־4 דקות. מסננים ומייבשים.

4

מושחים את הקלחים והבמיה בשמן זית ומניחים על רשת צלייה קרוב לגחלים. הופכים מפעם לפעם עד שכל צדדי התירס והבמיה צלויים ומקבלים ניחוך מעושן. לחלופין קולפים א התירס, מסירים את גרעיני התירס מהקלחים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים את הבמיה, מזלפים שמן זית וצולים בתנור החם 10־15 דקות עד שהירקות משחימים.

5

חותכים את הבמיה הצלויה לגודל ביס, ואם גרעיני התירס על הקלח מסירים אותם. מעבירים את הירקות לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים בשמן זית, קליפת לימון או מיץ ליים, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.