מתכון

סלט תירס “גילי” בוויניגרט פטפוט

יוני 2019
1 דירוגים
סלט תירס "גילי" בוויניגרט פטפוט של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
סלט תירס "גילי" בוויניגרט פטפוט של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

עומר מילר מכין את סלט התירס שיהיה להיט בכל מנגל

מי שמכיר אותי כבר שמע ממני אינספור פעמים על הטיול להודו ועל ההליכה האובססיבית כל ערב לאותו דוכן עלוב בקצה סופו של חור, שלעולם כנראה לא אצליח לאתר שוב, ובאיש חביב ליד פח ממולא גחלים ואלפי קלחי תירס מתובלים ברוטב פלפלים חריף. זו הגרסה המפונפנת שלי. ולמה הוויניגרט נקרא פטפוט? זה כבר סיפור לפעם אחרת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לסלט

1

מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת. ¤ מערבבים יחד חמאה ופלפל שחור למשחה אחידה.

2

מורחים היטב את קלחי התירס בחמאה המתובלת וחורכים כ-5 דקות על הגריל.

3

משתמשים בסכין חד כדי להפריד את הגרגרים מן הקלח. מעבירים לקערה. מוסיפים פלפל חריף וריחן.

לוויניגרט

4

מערבלים חומץ, שום, רוטב צ’ילי וסוכר במעבד מזון עם להב פלדה. מוסיפים שמן בזילוף איטי תוך כדי ערבול.

5

מתבלים היטב את הסלט ומגישים. הרוטב נשמר עד שבועיים במקרר.