חשוב להכין את הסלט כשתפוחי האדמה עדיין חמים (לא לוהטים) – כך הטעמים של התיבול יחדרו אליהם טוב יותר והמרקם הסופי של הסלט יהיה מוצלח יותר. אפשר להגיש את הסלט כשהוא קר.
מה צריך?
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
לבישול תפוחי האדמה
לרוטב
לסלט
אופן ההכנה
מבשלים תפוחי אדמה
1
מניחים תפוחי אדמה, פלפל חריף, בצל, שום זעפרן ומלח בסיר, יוצקים ליטר מים (לכיסוי ועוד קצת מעל תפוחי האדמה) ומבשלים כ־30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מתפרקים.
בינתיים מכינים את הרוטב
2
מערבבים חרדל, שמנת חמוצה (לא חובה), איולי, שום, מלח ופלפל בקערה רחבה, שיכולה להכיל גם את תפוחי האדמה.
3
מסננים את תפוחי האדמה, מצננים מעט, חותכים לקוביות של 2*2 סנטימטר ומעבירים לקערת הרוטב. מוסיפים את חומרי הסלט ומערבבים בזהירות, כדי שתפוחי האדמה לא ישברו.
כך מכינים איולי בסיסי
טורפים חלמון ביצה במטרפה ידנית לתערובת תפוחה ובהירה, מערבבים בכוס 150 מ"ל שמן קנולה ו־50 מ"ל שמן זית ומזלפים לאט, בהדרגה ותוך ערבוב נמרץ במטרפה לתוך תערובת החלמון, עד שמתקבל מיונז סמיך. היזהרו מהוספת כמות גדולה מדי של שמן בבת אחת, זה עלול לשבור את המרקם. מוסיפים מיץ מ־1/2 לימון ומערבבים במטרפה להטמעה. מוסיפים מלח ופלפל ומעבירים לצנצנת. האיולי נשמר עד 4 ימים במקרר.