מתכון

סלט תפוחי אדמה, שמנת וסלמון שלוק

יוני 2019
3 דירוגים
סלט תפוחי אדמה, שמנת וסלמון שלוק של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
סלט תפוחי אדמה, שמנת וסלמון שלוק של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

לרוב אנחנו אופים סלמון או צורבים אותו, אבל כדאי לכם לנסות גם לשלוק אותו

המפגש הקצר עם מים רותחים מביא את בשר הדג למרקם אופטימלי — עסיסי ועם ממד רענן. מושלם למגדל המושחת של הסלט הזה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט

לסלט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ויניגרט

1

מעבדים את כל החומרים בעזרת מוט ריסוק ידני לקבלת ויניגרט סמיך ואחיד. מכסים ושומרים במקרר עד שבועיים.

שולקים סלמון

2

ממלאים סיר רחב ונמוך במים בגובה 3 ס"מ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ושומרים על רתיחה עדינה. מוסיפים קורט מלח ושולקים את הסלמון דקה וחצי בדיוק. מעבירים את הנתחים לצלחת מרופדת בנייר סופג, ממליחים ומפלפלים.

מרכיבים את הסלט ומגישים

3

מבשלים תפוחי אדמה במי מלח קרים 25-20 דקות עד שהם מתרככים.

4

חוצים כל תפוח אדמה לאורכו אך משאירים אותו מחובר ומניחים על צלחת הגשה.

5

פוערים מעט את שני החצאים ומניחים 1/3 גביע שמנת ונתח סלמון שלוק.

6

יוצקים על הסלמון שפע ויניגרט, מפזרים בצל ירוק ופלפל שחור גרוס ומגישים.