מתכון

סלט תרד עם דלורית צלויה ועדשים שחורות

מרץ 2019
1 דירוגים
סלט סלמון כבוש קלתו עם ביצים רכות וירקות שורש צלויים בווינגרט חרדל של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט סלמון כבוש קלתו עם ביצים רכות וירקות שורש צלויים בווינגרט חרדל של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

אם יש לכם לו"ז אירוח צפוף ואתם מחפשים סלט בפורמט "הכינותי מראש" — הנה מצאתם

אם יש לכם לו"ז אירוח צפוף ואתם מחפשים סלט בפורמט "הכינותי מראש" — הנה מצאתם. מבשלים עדשים וצולים דלורית יום קודם, וסמוך להגשה נותר רק לערבב אותם עם עלי תרד ולזלף את הסלסה, שגם אותה אפשר להכין מראש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לדלורית

לעדשים

לסלסת ורדה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים עדשים: מניחים עדשים בסיר בינוני ומוסיפים פרוסות לימון, בצל, אבקת קארי ועלי דפנה. מוסיפים מים כך שיגיעו 3 ס"מ מעל גובה העדשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים בכיסוי חלקי כ-30 דקות עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומוציאים את פרוסות הלימון, הבצל ועלי הדפנה.

2

מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. מצננים לטמפ' החדר.

3

צולים דלורית: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מניחים בקערה פרוסות דלורית ומערבבים עם שאר החומרים. מסדרים בתבנית בשכבה אחת.

5

אופים כ-20 דקות עד שהדלורית מזהיבה ומתרככת. מצננים לטמפ' החדר. עד כאן אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר את הדלורית והעדשים.

6

סמוך להגשה מכינים סלסה ורדה, מרכיבים ומגישים: מערבבים את כל חומרי הסלסה (אם רוצים להכין מראש, מערבבים את כל החומרים למעט מיץ הלימון ושומרים במקרר. סמוך להגשה מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים).

7

מפזרים עדשים על צלחת הגשה שטוחה וגדולה.

8

מערבבים את הדלורית עם עלי תרד ומסדרים על העדשים.

9

מניחים בצורה חופשית תלוליות של לאבנה וריבת עגבניות ויוצקים סלסה ורדה מעל. מניחים פרוסות לימון כבוש, מפזרים לימון פרסי ומגישים מיד.