מתכון

סלמון בחמאת שמיר על תרד ויוגורט צלפים

יוני 2019
1 דירוגים
סלמון בחמאת שמיר על תרד ויוגורט צלפים של אייל גרש. צילום: רמי זרנגר. סטיילינג: לי גורמן
סלמון בחמאת שמיר על תרד ויוגורט צלפים של אייל גרש. צילום: רמי זרנגר. סטיילינג: לי גורמן

מנת דג חגיגית של אייל גרש, מתחרה העונה החמישית של מאסטר שף

כלים: שתי כוסות מרטיני

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלמון, רוטב חמאת השמיר והתרד

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

ליוגורט הצלפים

1

מערבבים במעבד מזון את הצלפים, היוגורט והפלפל החריף עד קבלת קרם עדין. מסננים את התערובת במסננת דקה.

לסלמון, רוטב חמאת השמיר והתרד

2

חולטים את עלי התרד במים חמים עם מלח לכמה שניות ומיד מכניסים לקערה עם מי קרח ומייבשים.

3

מטגנים במחבת חמה את השום עם כף חמאה ושמן זרעי ענבים במשך כמה שניות. מוסיפים את ציר הדגים למחבת ומערבבים היטב. מצמצמים את הציר על אש בינונית עד חצי כמות. מוסיפים את שאר החמאה למחבת וממשיכים לערבב עד שתימס ותתחבר לאמולסיה חלקה. מוסיפים את הוורמוט למחבת ומצמצמים. מוסיפים מלח ופלפל לבן ומערבבים מעט. מתבלים לפי הטעם. מוסיפים את קוביות הסלמון והשמיר למחבת וממשיכים לבשל עוד 4 דקות.

להגשה

4

מסדרים את עלי התרד בתחתית הכוסות. מוסיפים כף מיוגורט הצלפים מעל עלי התרד. מפזרים את הסלמון ורוטב החמאה ומעל את שבבי הבצלים.