מתכון

סלקים צבעוניים עם חזה אווז מעושן בקרמל מייפל

יוני 2019
1 דירוגים
סלקים צבעוניים אפויים עם חזה אווז מעושן בקרמל מייפל של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
סלקים צבעוניים אפויים עם חזה אווז מעושן בקרמל מייפל של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

אין שולחן ראש השנה בלי סלק. הגרסה שלי עשויה מ-3 רכיבים, כל אחד מהם מביא את האופי שלו: מעושן, מתוק ואדמתי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בשכבה עבה של מלח גס ומניחים עליה סלקים.

2

אופים שעה עד שהסלקים מתרככים.

3

מצננים, מסירים ידנית את הקליפה וחותכים גס. את הסלקים אפשר לצלות מראש ולשמור במקרר.

4

צורבים פרוסות חזה אווז במחבת (אין צורך בשמן) 2 דקות עד שהן נעשות פריכות.

5

מוסיפים למחבת את הסלקים ומייפל ומנענעים קלות את המחבת. מבשלים יחד כ-4 דקות עד שהמייפל מצטמצם והסלקים מקבלים זיגוג.

6

מתבלים במלח אטלנטי ומגישים.