מתכון

סמבוסק ממולא בחומוס

אוגוסט 2017
סמבוסק ממולא בחומוס. צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו
סמבוסק ממולא בחומוס. צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו

המתכון פורסם לראשונה ב”מטבח הצמחוני של על השולחן”, שם נכתב על המריבות סביב חלוקת הסמבוסק המופלאים של מרסל

ניר דודק, עד לא מכבר עורך גסטרונומי ב”על השולחן”, הביא פעם סמבוסק עיראקי להרמת כוסית במערכת, ואני טעמתי ומייד שכחתי שעד אז בכלל לא אהבתי סמבוסק. את המתכון קיבל ניר ממרסל, קרובת משפחה של אשתו נירית. הוא פורסם לראשונה ב”מטבח הצמחוני של על השולחן”, ושם סיפר ניר על המריבות הניטשות סביב חלוקת הסמבוסק המופלאים של מרסל בין בני המשפחה. כשתטעמו תבינו.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

לטיגון:

לבצק:

למלית:

לטיגון:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

ממוללים קמח וחמאה באצבעות בקערה גדולה לתערובת פירורית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבצק אחיד. לשים 3 דקות (ביד או במיקסר עם וו לישה) עד שהבצק הופך חלק וגמיש (אפשר למתוח אותו בלי שייקרע).

2

מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

מכינים את המלית:

3

טוחנים חומוס במעבד מזון ומעבירים לקערה.

4

מחממים שמן במחבת גדולה על להבה בינונית ומטגנים בצל עד השחמה. מוסיפים את החומוס הטחון ותבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהמלית מזהיבה מעט. מצננים.

5

מרפדים 2 מגשים בניר אפייה.

מעצבים וממלאים:

6

יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג-פונג ומכסים שלא יתייבשו. מרדדים כל כדור ביד או במערוך לעיגול דק, ממלאים במלית (בערך כף) וסוגרים לחצי עיגול. מהדקים את הקצוות באצבעות או בעזרת מזלג. מניחים בשכבה אחת על המגש (בשלב זה אפשר להקפיא את הכיסנים. מפשירים חצי שעה לפני הטיגון).

מטגנים ומגישים:

7

מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת גדולה על להבה בינונית. מטגנים את הסמבוסק בסבבים להזהבה משני הצדדים, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

8

מומלץ להגיש עם סלט עגבניות, בצל ועמבה.