מתכון

ספוליאטלה אמרנה: מאפה ממולא בצורת צדף

פברואר 2019
1 דירוגים
ספולייטלה אמרנה (מאפה ממולא בצורת צדף) של שף־קונדיטור תומר כבירי. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שרון בן אהרון
ספולייטלה אמרנה (מאפה ממולא בצורת צדף) של שף־קונדיטור תומר כבירי. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שרון בן אהרון

גרסה קלה יותר להרכבה מהמתכון המקורי. הקסם הוא בניגוד שבין הקרמל המתפצח שעוטף את המאפה ובין המילוי הרך

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם פטיסייר

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקרם פטיסייר

1

מרתיחים את החלב עם מקל הווניל המגורר. טורפים את החלמון והסוכר, מוסיפים את הקורנפלור ואת הקמח וטורפים היטב.

2

כשהחלב רותח שופכים אותו תוך כדי ערבוב לתערובת החלמון והסוכר, מסננים ומחזירים לסיר לבישול על האש. מערבבים במטרף ערבוב עד שהקרם מסמיך ומתחיל לבעבע. מבשלים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

3

משטחים את קרם הפטיסייר על גבי מגש עטוף בניילון נצמד ומכסים מעל בניילון נצמד כדי למנוע היווצרות קרום. מכניסים למקרר לקירור.

להרכבה

4

מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3 מ"מ וברוחב 25-30 ס"מ. מורחים על הבצק שכבה שקופה של חמאה רכה. מגלגלים לרולדה וחותכים פרוסות בעובי 2-3 ס"מ.

5

משכיבים כל פרוסה על השיש ומרדדים שוב עד קבלת משטח בצק אובאלי בעובי 2-3 מ"מ. מזליפים בצד אחד של הבצק מעט קרם פטיסייר ומניחים מעט דובדבני אמרנה קצוצים.

6

מקפלים את הבצק על עצמו ליצירת כיסן ומהדקים את השוליים. טובלים את הכיסנים בסוכר ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

7

אופים בחום של 180-190 מעלות עד השחמה וקרמול חלקי של הסוכר.