מתכון

ספלי קרם שוקולד אפוי עם קצפת פירות יער

יולי 2019
2 דירוגים
ספלי קרם שוקולד אפוי עם קצפת פירות יער של שי לי ליפא. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
ספלי קרם שוקולד אפוי עם קצפת פירות יער של שי לי ליפא. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

קינוח שוקולד שמזכיר קצת את מעדן ה”דני” הנוסטלגי. את הספלים מבשלים באמבט מים וכך מתקבל מרקם המשי האופייני

לאפייה יש להצטייד בספלים חסיני חום בנפח 180 מ”ל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם השוקולד

לקצפת פירות יער

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 150 מעלות.

מכינים את קרם השוקולד

2

מחממים שמנת מתוקה, חלב, שוקולד וקפה נמס בסיר תוך כדי בחישה עד להמסה מלאה (נזהרים שלא יגלוש).

3

מערבבים חלמונים וסוכר בקערה נפרדת בלי לייצר נפח. יוצקים את תערובת השוקולד ומערבבים לבלילה אחידה.

4

משמנים ספלים חסיני חום ויוצקים לתוכם את תערובת השוקולד. מניחים את הספלים בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים עד מחצית גובה הכלים (נזהרים שלא ייכנסו מים לקרם).

5

אופים 40-35 דקות עד שהקרם יציב בשוליים ורוטט מעט במרכז. מצננים.

6

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 6 שעות לפחות.

מכינים את קצפת פירות היער ומגישים

7

מועכים את פירות היער וכף סוכר בקערית בעזרת מזלג.

8

מקציפים שמנת מתוקה עם יתרת הסוכר לקצפת רכה.

9

מקפלים פנימה קלות את תערובת פירות היער לקבלת מעין מערבולת (לא מערבבים לתערובת חלקה).

10

מניחים תלולית של קצפת פירות יער על קרם השוקולד ומגישים.