מתכון

ספנקופיטה

5 דירוגים
ספנקופיטה- מאפה פילו ממולא תרד וגבינות פטה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
ספנקופיטה- מאפה פילו ממולא תרד וגבינות פטה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

כדי לתת למאפה מראה יותר חגיגי חותכים אותו לריבועים לפני האפייה, בדומה לבקלווה

בכל פעם שתפגשו מאכל שנגמר בסיומת "פיטה" דעו שמדובר במאפה ממולא, בדרך כלל עשוי מבצק פילו. המליות הן לרוב ירק כלשהו עם גבינה. הגרסה הזאת, אולי המפורסמת מכולן, ממולאת בתרד (ספנקי ביוונית). כדי לתת למאפה מראה יותר חגיגי אביבית חותכת אותו לריבועים לפני האפייה, בדומה לבקלווה. זה גם מקל על ההגשה.

 

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים מלית

1

מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בצל 3-2 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים שום ובצל ירוק ומטגנים דקה עד שמתחילה לעלות ארומה. מוסיפים תרד, פטרוזיליה ושמיר ומטגנים 3-2 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו. מסירים מהלהבה ומתבלים בקליפת לימון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מערבבים ומעבירים למסננת עד שהנוזלים מפסיקים לטפטף.

2

מעבירים את תערובת התרד לקערה, מוסיפים פטה וביצים ומערבבים.

מרכיבים ואופים

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים תבנית בשמן זית.

4

מניחים עלה פילו בתבנית כך שהשוליים שלו גולשים מחוץ לתבנית. מברישים בשמן. באותה צורה מניחים עוד 4 עלים — משמנים בין העלים. מפזרים את המלית בשכבה אחידה ומכסים בעלה פילו. מברישים בשמן וממשיכים כך עם 4 העלים הנותרים.

5

מקפלים פנימה את כל העלים התחתונים והעליונים. חותכים את שכבת העלים העליונה לריבועים בעזרת סכין חדה.

6

אופים 40 דקות עד לקבלת מאפה זהוב מאוד. אוכלים חם או קר. אם מכינים מראש, שומרים במקרר עד יומיים ומחממים בתנור חם.