מתכון

ספרייס – בצקניות קמח מצה מתוקות

פברואר 2020
2 דירוגים
ספרייס- בצקניות קמח מצה של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ספרייס- בצקניות קמח מצה של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בצקניות קמח מצה מטוגנות וממותקות בסירופ סוכר מבושם במי זוהר ודבש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים סירופ סוכר

1

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-15 דקות עד שהנוזל מסמיך למרקם של סירופ. מוסיפים דבש ומבשלים תוך כדי בחישה כ-5 דקות נוספות.

2

מורידים את הסירופ מהכיריים ומוסיפים מיץ לימון ומי זוהר.

3

מעבירים את הסירופ לקופסה עם מכסה אטום.

מכינים את הבצקניות

4

מקציפים ביצים במהירות גבוהה כ-7 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה. מוסיפים קמח מצה כף אחר כף תוך כדי הקצפה עד שהוא נטמע בבלילה.

5

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר גבוה ורחב. יוצרים מהבלילה בצקניות בגודל כדור פינג פונג בעזרת 2 כפיות ומעבירים לשמן. מטגנים כ-5 דקות, הופכים ומטגנים מהצד השני עד להזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מגישים

6

בעודן חמימות מעבירים את הספרייס לקופסה עם הסירופ, סוגרים את הקופסה והופכים כמה פעמים עד שכל הספיירס עטופות בסירופ. מעבירים לכלי הגשה ומגישים בטמפ’ החדר.