מתכון

ספרינג רול תמרים, רוקפור, עלי בייבי ובוטנים

1 דירוגים
ספרינג רול תמרים, רוקפור, עלי בייבי ובוטנים ברוטב סויה חמצמץ. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
ספרינג רול תמרים, רוקפור, עלי בייבי ובוטנים ברוטב סויה חמצמץ. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

החומרים שממלאים את הרול הזה נראים אולי כמו פסיפס משונה, אבל כל אחד מהם מוצא את מקומו ותורם איכות משלו למנה

המתכון הכי קל בעולם: רק מרטיבים את דפי האורז, מסדרים את הרכיבים ומגלגלים. החומרים שממלאים את הרול הזה נראים אולי כמו פסיפס משונה, אבל כאשר מוסיפים את רוטב הסויה, כל אחד מהם מוצא את מקומו ותורם איכות משלו למנה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

לספרינג רולס:

לרוטב:

לספרינג רולס:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

: מערבבים את כל החומרים בצנצנת.

מכינים את הספרינג רולס

2

: מכינים מגש עם מי ברז פושרים, ועורכים את שאר החומרים בצלוחיות נפרדות.

3

טובלים דף נייר אורז במגש המים לכמה שניות עד שהוא מתרכך, ומעבירים למשטח עבודה יבש. עורכים 8 רבעי תמרים בפס במרכז עיגול האורז. מסדרים מעל עלי בייבי, מפזרים 2 כפות בוטנים, מוסיפים מעל רוקפור ומסיימים ב-2 כפות עירית קצוצה. חשוב שפס המלית לא יגיע לגמרי לשוליים. מקפלים את הקצה הרחוק מעל המלית. מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים את הגליל כלפיכם. ממלאים ומקפלים כך את שאר דפי האורז.

בהגשה

4

: מחלקים את הרוטב לצלוחיות טבילה אישיות, חוצים כל ספרינג רול ומגישים 4 חצאים לכל סועד.

גיוונים:

  • ניתן להמיר את רוטב הסויה ללא גלוטן.
  • אם אין חומץ אורז אפשר להשתמש ברגיל.
  • במקום עירית אפשר להשתמש בגבעולים הירוקים מ-3 בצלים ירוקים קצוצים דק.
  • ניתן לוותר על גבינת הרוקפור לגירסה טבעונית.