מתכון

סרדינים ממולאים של אוזריה

אוגוסט 2010
1 דירוגים
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

מנה ראשונה קיצית מושלמת – קריספית מבחוץ, חמצמצה ועשבונית מבפנים, מהמטבח של שף אביבית פריאל

מגישים את הסרדינים על מצע של יוגורט, שנותן ממד נוסף של רעננות. מומלץ להשתמש ביוגורט כבשים – הוא שמנתי יותר ויש בו מליחות עדינה. בקשו ממוכר הדגים שיכין את הסרדינים למילוי או תעשו את זה לבד – הוראות בגוף המתכון.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

להגשה:

למלית:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המלית בקערה.

מכינים את הסרדינים למילוי

2

: עושים חתך בבטן מהראש לכיוון הזנב, מוציאים את הקרביים ומסלקים את האדרה. שוטפים היטב ומייבשים.

ממלאים, צולים ומגישים: 

3

ממלאים כל סרדין בכפית אחת מלית, עוטפים בעלה גפן ומברישים בשמן זית

4

צולים על הגריל (או במחבת פסים) כ-2 דקות מכל צד עד שעלי הגפן מקבלים סימני חריכה

5

יוצקים 3 כפות יוגורט לצלחת הגשה ומסדרים עליהן 4-3 סרדינים צלויים. מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצ'ילי ומגישים.