מתכוני מסעדות

סרטנים ברוטב חמציץ

דצמבר 2018
1 דירוגים
סרטנים ברוטב חמציץ של שף עידו קרמקסקי. צילום: רן בירן
סרטנים ברוטב חמציץ של שף עידו קרמקסקי. צילום: רן בירן

החורף הוא לא רק עונת עלי הבר, אלא גם עונת הדגה. שף עידו קרמסקי (ג'וז ולוז) משלב בין שניהם במנה אחת

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

הכנת הרוטב

1

קוצצים את המנגולד ומטגנים במחבת עם שמן זית על להבה נמוכה. כשגבעולי המנגולד הופכים שקופים מוסיפים את השום והפלפל החריף. בוחשים ומטגנים יחד דקה.

2

מוסיפים את עלי החמציץ, ממליחים ובוחשים. כשהעלים נמסים, כדקה או שתיים לאחר שנוספו למחבת, מקררים את התבשיל. טוחנים במעבד מזון ומעבירים במסננת דקה לכלי אחר.

הכנת הסרטנים והרכבת המנה

3

מנקים את הסרטנים, ומקמחים.

סרטנים ברוטב חמציץ של שף עידו קרמקסקי. צילום: רן בירן

4

מטגנים את הסרטנים בשמן עמוק בסיר (כשתיים עד שלוש דקות, תלוי בגודלם). מעבירים לקערה מרופדת בנייר סופג וממליחים מעט.

סרטנים ברוטב חמציץ של שף עידו קרמקסקי. צילום: רן בירן

5

מניחים כמה כפות רוטב על צלחת הגשה ומניחים על הרוטב את הסרטנים בעודם חמים (אפשר בשלב זה לחצות את כל סרטן לשניים).

סרטנים ברוטב חמציץ של שף עידו קרמקסקי. צילום: רן בירן