מקור השם סרמאלה במילה sarma שפירושה "לגלגל" ברומנית. זוהי מנה עם הרבה כבוד במטבח הרומני, ומגישים אותה בדרך כלל על מצע ממליגה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לרוטב
אופן ההכנה
1
מרתיחים מים בסיר, מכבים את האש, מסירים את שורש הכרובים בסכין ומניחים את הכרובים בסיר עד שהעלים נפרדים.
2
מפרידים את העלים מגוף הכרובים, חותכים כל עלה באמצע ומסירים את העורק הקשה. את שאריות הכרובים קוצצים ומניחים בתחתית הסיר.
מכינים את המלית וממלאים
3
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בחלק התחתון של כל עלה מעט מהמלית, מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים. מסדרים את העלים הממולאים בסיר. מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ושופכים על העלים.
4
ממלאים מים עד לכיסוי העלים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהבשר מבושל והרוטב נספג בממולאים.