מתכון

סרמאלה: ממולאים מהמטבח הרומני

דצמבר 2018
3 דירוגים
סרמאלה- כרוב ממולא של אורית מושקוביץ על מצע ממליגה. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
סרמאלה- כרוב ממולא של אורית מושקוביץ על מצע ממליגה. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

סרמאלה הוא שם קיבוצי לממולאים, אך הכוונה היא בדרך כלל לכרוב או לעלי גפן ממולאים, כאן הם במילוי אורז ובשר

מקור השם סרמאלה במילה sarma שפירושה "לגלגל" ברומנית. זוהי מנה עם הרבה כבוד במטבח הרומני, ומגישים אותה בדרך כלל על מצע ממליגה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לרוטב

למלית

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר, מכבים את האש, מסירים את שורש הכרובים בסכין ומניחים את הכרובים בסיר עד שהעלים נפרדים.

2

מפרידים את העלים מגוף הכרובים, חותכים כל עלה באמצע ומסירים את העורק הקשה. את שאריות הכרובים קוצצים ומניחים בתחתית הסיר.

מכינים את המלית וממלאים

3

מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בחלק התחתון של כל עלה מעט מהמלית, מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים. מסדרים את העלים הממולאים בסיר. מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ושופכים על העלים. 

4

ממלאים מים עד לכיסוי העלים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהבשר מבושל והרוטב נספג בממולאים.