מתכון

סשימי אינטיאס וירוקים בוויניגרט לימון-שום

מרץ 2019
2 דירוגים
סשימי אינטיאס וירוקים בוויניגרט לימון-שום של שף חנוך שכטר. צילום: אליענה גולומב. סטיילינג: תמר מרקוביץ
סשימי אינטיאס וירוקים בוויניגרט לימון-שום של שף חנוך שכטר. צילום: אליענה גולומב. סטיילינג: תמר מרקוביץ

מנת קיצית ומרעננת של סשימי שאפשר לאכול כראשונה או כנשנוש ביניים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את הירקות הירוקים בסיר מים רותחים ומומלחים עד ריכוך (בין כמה שניות לכמה דקות, תלוי בירק; כדאי לטעום לפני סיום הבישול). מסננים ומעבירים למי קרח לקירור.

2

פורסים את הדג לפרוסות דקות בעובי של פחות מ-1 ס"מ.

3

גוררים דק בפומפייה שום וקליפת לימון ומניחים בקערה. מוסיפים שמן זית, מיץ מהלימון ומלח גס ומערבבים.

4

בצלחת שטוחה מסדרים את הירקות, מניחים מעליהם את פרוסות הדג ויוצקים מעט מהרוטב.