מתכון

סשימי של דג לבן על גזר צלוי והדרים

ספטמבר 2019
2 דירוגים
סשימי של דג לבן על גזר צלוי והדרים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סשימי של דג לבן על גזר צלוי והדרים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

מנות של דגים נאים אוהבות פרטנרים חמוצים או מתוקים - כאן יש את שניהם

אל תיבהלו מכמות ההדרים – אחרי הפילוט נותר ממש מעט.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מתבלים גזרים ב- 2 כפות שמן זית ומלח ומניחים בתבנית.

3

צולים 10 דקות עד שהגזרים מזהיבים קלות ומצננים.

4

מפלטים אשכולית, תפוזים ופומלית ושומרים את המיץ שנוצר בתהליך הפילוט (סוחטים גם את מה שנותר מהפרי לאחר הוצאת הפלחים).

5

מערבבים 3 כפות מיץ הדרים עם מיץ לימון, יתר שמן הזית, מלח ופלפל לקבלת ויניגרט.

מרכיבים את המנה ומגישים

6

מסדרים גזרים בצלחת, מניחים עליהם את רצועות הדג ופירות ההדר ומפזרים עלי חרדל. יוצקים את הוויניגרט ומגישים מייד.