מתכון

עדשים, חצילים ונענע על אורז

פברואר 2016
עדשים, חצילים ונענע על אורז. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה גון אסיף
עדשים, חצילים ונענע על אורז. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה גון אסיף

מעין מג’דרה מודולרית: מערבבים אורז ועדשים ומתבלים במיץ לימון והמון עשבי תיבול. כוכב אורח: חציל מטוגן ושחום

המנה משתלבת טוב במיוחד עם צזיקי צונן.

גיוונים:

  • למנה טבעונית ניתן לוותר על הציזיקי.
  • אם לא אוהבים כוסברה אפשר להחליף בפטרוזיליה.
  • במקום אורז פרסי אפשר להשתמש בבסמטי.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן וקוביות חצילים ומטגנים עד להשחמה (מי שאוהב, יכול לטגן בשמן חצי עמוק). מעבירים לנייר סופג ומצננים.

2

מערבבים את החצילים עם שאר החומרים בקערה ומתקנים תיבול.

3

מניחים תלוליות אורז חם בצלחות הגשה, מניחים מעל עדשים וחצילים ומזלפים צזיקי צונן.