מתכון

עוגה בחושה דבש ושוקולד לבן

עוגת דבש עם תוספת קקאו שמעניקה לה טעמים שוקולדיים עמוקים

1,577 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2022
עוגת דבש ושוקולד לבן מוקצף בחושה של קונדיטור מורן גיל | צילום: שני בריל, סגנון: מרב סריג
עוגת דבש ושוקולד לבן מוקצף בחושה של קונדיטור מורן גיל | צילום: שני בריל, סגנון: מרב סריג

המתכון הזה הוא של אימא שלי, יעלי, שהיא קונדיטורית (הבעלים של "יעלי בייקרי" ברגבה). הוא מלווה אותי מאז שאני זוכר את עצמי אוהב עוגות דבש, שמתברר שהן עוגות די שנויות במחלוקת. מה שהופך את העוגה הזאת למעניינת וייחודית, הוא הטעם המעט שוקולדי שלה, שנוצר מהוספת קקאו למסה הבחושה. כהרגלי, הוספתי עוד טוויסט קטן של שוקולד לבן מעל, שמעניק לה עניין, שחסר בעוגות דבש בעיניי. השילוב הזה הוא אלוהי.
>> לכל קינוחי ראש השנה של מורן גיל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגנאש שוקולד לבן

לעוגות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מכינים את הגנאש: מערבבים ג'לטין עם מים בקערית וממתינים 10 דקות עד שהג'לטין יספח את המים.

2

מחממים שוקולד לבן ושמנת מתוקה בקערה במיקרוגל, בפולסים קצרים עד המסה, ומערבבים היטב ליצירת גנאש חלק.

3

מוסיפים את מסת הג'לטין לגנאש החם ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר ל־4 שעות לפחות.

4

בינתיים מכינים את העוגות: מחממים תנור ל־170 מעלות. מניחים על התבניות נייר אפייה ומדביקים אותו בקצוות עם מעט שמן.

5

מקציפים ביצים במיקסר עם וו בלון במהירות בינונית־גבוהה, עד שנוצרת מסה תפוחה ויציבה.

6

מוסיפים שמן באטיות, תוך כדי פעולת המיקסר, ולאחר הטמעתו מוסיפים דבש.

7

מוסיפים סוכר, סודה לשתייה ותבלינים תוך כדי ערבוב במיקסר.

8

מוסיפים 3 כוסות קמח (חצי כמות) ולאחר הטמעתו מוסיפים את יתר הקמח והקקאו המסונן.

9

מוסיפים מים רותחים ומערבבים במיקסר ערבוב אחרון.

10

מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים פצפוצי שוקולד לבן לתערובת, מערבבים ומעבירים כ־650 גרם מהתערובת (רבע כמות) לכל תבנית.

11

אופים את העוגות 35-45 דקות, עד שקיסם הנעוץ במרכזן יוצא יבש. מצננים את העוגות על רשת צינון כשעתיים.

12

מסיימים את הכנת הגנאש ומרכיבים את העוגות: לאחר שהגנאש התקרר והתייצב, מעבירים אותו למיקסר עם וו בלון ומקציפים במהירות נמוכה כדי שלא יישבר. מורחים את הגנאש המוקצף על החלק העליון של העוגות בעזרת לקקן או פלטה בצורה חופשית, למראה מעט גלי ופראי.

13

מקשטים בדבש ובפרחים (לא חובה).