מתכון

עוגיות אורז

פברואר 2019
2 דירוגים
עוגיות אורז של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי
עוגיות אורז של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי

מתכון פרסי מסורתי לימי חג הפסח - עוגיות ממזריות על בסיס קמח אורז המבושמות במי ורדים

מצננים את הבצק לפחות 12 שעות במקרר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מקציפים במיקסר את המרגרינה (או החמאה) ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים חלמון וממשיכים להקציף. מוסיפים קמח אורז מנופה ומי ורדים (ניתן להפחית מעט מהכמות ולהשלים עם מים - סך הנוזלים רבע כוס). מתקבל בצק במרקם פלסטלינה.

2

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור של לילה במקרר (12 שעות לפחות).

3

יוצרים מהבצק כדורים ומניחים אותם במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים על כל עוגייה מעט פיסטוקים גרוסים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים 15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להצטנן על התבנית.

4

העוגיות שבריריות ועדינות, הן לא מזהיבות באפייה ונשארות לבנות. כשהן בטמפרטורת החדר בלבד מסירים מהתבנית ומעבירים בזהירות לכלי אטום.