מתכון

עוגיות בוטנים למימונה

עוגיות נטולות קמח ומתובלות בעדינות, שאפשר להכין מכל סוג אגוזים שאוהבים

5,208 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגיות בוטנים למימונה של אורן אסידו. צילום: לי גיל
עוגיות בוטנים למימונה של אורן אסידו. צילום: לי גיל

שימו לב לגלגול הכפול של העוגיות באבקת הסוכר – חשוב לגלגל אותן פעמיים ליצירת מעט הסוכר היפה שמתבקע מעט באפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מפזרים בוטנים בשכבה אחידה בתבנית וקולים בתנור 15-10 דקות עד שהם משחימים מעט. מצננים עד שקליפת הבוטנים נפרדת מהם בקלות וקולפים חצי מהבוטנים.

3

מעבירים את הבוטנים (הקלופים והלא-קלופים) למטחנת בשר וטוחנים למרקם גרגירי (אם משתמשים במעבד מזון - טוחנים בפולסים קצרים למרקם גרגירי). מערבבים את הבוטנים עם סוכר וטוחנים פעם נוספת באותו אופן.

4

מעבירים את תערובת הבוטנים והסוכר לקערה. מוסיפים תבלינים ואבקת אפייה ומערבבים לפיזור שלהם בתערובת. מוסיפים 4 ביצים ומערבבים בידיים עד קבלת תערובת רכה אבל יציבה ולא דביקה מדי. אם התערובת קשה מדי, מוסיפים עוד ביצה.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית התנור מנג'טים מנייר ומכינים בצד שתי קערות עם אבקת סוכר.

6

מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים: מגלגלים חלק מהתערובת לגליל בקוטר 2 ס"מ, חותכים אותו לעיגולים ברוחב 1 ס"מ ומגלגלים כל פרוסה לכדור קטן. מגלגלים כל כדור באבקת סוכר, מעבירים לקערה השנייה ומגלגלים היטב לציפוי מלא. מניחים כל כדור במנג'ט.

7

אופים 4-3 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות 15-10 דקות עד שציפוי הסוכר מתבקע. מדי פעם פותחים את דלת התנור לכמה שניות - האוורור של התנור עוזר ליצירת המראה המבוקע.

גיוון: במקום לגלגל את העוגיות באבקת סוכר, מניחים על כל עוגיה בוטן חצוי.