מתכון

עוגיות "ידידי בית" עם אגוזים ושוקולד

אפריל 2019
2 דירוגים
עוגיות “ידידי בית” מתוך הספר של "כך נבשל". צילום: אפיק גבאי
עוגיות “ידידי בית” מתוך הספר של "כך נבשל". צילום: אפיק גבאי

מתכון מיתולוגי מתוך ספר הבישול "כך נבשל". הטעם של פעם, מוצלח וביתי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משמנים היטב תבנית 25 על 30 ומחממים תנור ל-180 מעלות.

2

טורפים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה (או קמח תופח). משטחים בתבנית ומפזרים את האגוזים הקצוצים, הצימוקים והשוקולד צ'יפס (או השוקולד הקצוץ) ומערבבים מעט כדי שיחדרו פנימה לבלילה (במתכון המקורי כתוב לערבב אותם יחד, אבל אז הם שקעו למטה, ולכן אני ממליץ לפזר ולהטביע מעט).

3

אופים עד להזהבה ועד שקיסם הננעץ במאפה יוצא יבש. מיד כשמוציאים מהתנור חותכים למלבנים צרים בערך בגודל 4 על 2. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום.